Teylers Museum onderdeel van GOLF-festival — Teylers Museum

Teylers Museum onderdeel van GOLF-festival

Lichtkunst op de gevel van 9 t/m 13 maart

Teylers Museum is dit jaar onderdeel van het GOLF-festival, een festival dat in het teken staat van uitdagende, experimentele, audiovisuele kunst. Van 9 t/m 13 maart zijn vanaf het invallen van de schemering lichtprojecties te zien op de gevel. De geprojecteerde lichtbundels weerspiegelen de golven van het Spaarne, waardoor er een geanimeerd lichtspel ontstaat. De lichtkunst wordt vergezeld door muziek en soundscapes, die aansluiten bij de projectie en locatie. Via een QR-code kun je de soundscapes via je telefoon met oordopjes beluisteren, voor een intieme ervaring in de buitenruimte. Ook op de gevels van Molen de Adriaan en het Hodshon Huis zijn projecties te zien. Volg de lichtkunstroute langs het Spaarne!

GOLF-festival

In het festival onderzoeken kunstenaars en componisten de relatie tussen licht en geluid, tussen beeldende kunst en muziek. Met de projecties op de gevels wordt er een direct verband gelegd tussen de unieke geschiedenis van Haarlem en het GOLF-festival. Het Spaarne was de historische handelsader van de stad en zorgde ervoor dat kunst en wetenschap in de 18de eeuw floreerden. Natuurkundigen bogen zich in deze periode over de relatie tussen licht en geluid, een kernthema van het GOLF-festival. De kunstenaars van het GOLF-festival, die vaak met zelfgemaakte instrumenten werken, maken geluidsgolven zichtbaar en lichtgolven hoorbaar.

De projecties zijn te zien van 9 t/m 13 maart 2022, tussen 18.30 en 00.00 uur. Kijk voor meer informatie, ook over drie avonden met performances bij Nieuwe Vide, 37PK en Pletterij, op de website van het GOLF-festival.