Teylers Museum onderdeel van NN Kunstfestival — Teylers Museum

Teylers Museum onderdeel van NN Kunstfestival

19-09-2023 | Van 28 september t/m 8 oktober

Van 28 september tot en met 8 oktober nodigen Nationale-Nederlanden en 22 musea heel Nederland uit voor het NN Kunstfestival. Teylers Museum is een van de deelnemers. Met een rijk programma vol tentoonstellingen en activiteiten, in de musea maar ook voor thuis, kan Nederland ontdekken wat de kracht van kunst is. Want wist jij dat een museumbezoek goed is voor je mentale gezondheid?

Kunst kijken is voor iedereen
Tijdens het NN Kunstfestival kan iedereen in aanraking komen met kunst. Gezamenlijk wordt de drempel om een museum te bezoeken zo laag mogelijk gemaakt. In het programma is van alles te vinden: van een tekentour door het Dordrechts Museum tot een openingsontbijt bij de tentoonstelling Ai Weiwei in Kunsthal Rotterdam en een avondbezoek aan het Nationaal Archief. Ook bij ons kun je kunst komen ontdekken: bezoek de tentoonstelling Wybrand Hendriks was hier!, ga mee met een dove gids en ontdek hoe je een schilderij beleeft als je niet kunt horen of doe mee aan de Kunst & Vliegwerkworkshop Portret geeft knipoog. Meer informatie

Nationale-Nederlanden en het Jeugdeducatiefonds brengen daarnaast honderden basisschoolleerlingen naar de musea toe en starten gezamenlijk een samenwerking om een museumbezoek voor alle kinderen mogelijk te maken. Ook als dat financieel wat lastiger is.

Ontdek het hele programma op nn.nl/NNkunstfestival!

Kunst is goed voor je mentale gezondheid
Uit meer dan 900 internationale onderzoeken blijkt dat kunst goed is voor je mentale gezondheid. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trok in 2019 deze conclusie. Een bezoek aan een museum verlaagt de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol. De eerste positieve effecten zijn al na een bezoek van 35 minuten meetbaar. Uit Noors onderzoek bleek zelfs dat mensen die regelmatig een museum bezoeken, zich gemiddeld 12 procent gezonder voelen. Ontdek het zelf!