Teylers op Tefaf

09-03-2015 | Een selectie van fraaie tekeningen uit de collectie van Teylers Museum, met werk van Michelangelo, Rafaël en Rembrandt

Teylers op TEFAF

Het is voor het eerst dat deze topstukken samen gepresenteerd worden. Met de tentoonstelling krijgt Teylers Museum de unieke kans om zijn schatten te tonen aan een groot internationaal kunstpubliek.

De tentoonstelling

De tentoonstelling toont een selectie van 28 zeer bijzondere tekeningen uit de renaissance tot de 21ste eeuw. Naast werk van oude meesters als Michelangelo, Rafael, Claude Lorrain, Jean-Antoine Watteau, Hendrick Goltzius, Jan van Goyen, Hendrick Avercamp en Rembrandt zullen tekeningen van moderne kunstenaars als Marlene Dumas te zien zijn. Vanwege de kwetsbaarheid komen deze bijzondere tekeningen zelden uit het depot van Teylers Museum. De tentoonstelling is te vinden op de zogenaamde Paper section. 

TEFAF

De TEFAF (The European Fine Art Fair) in Maastricht (13 t/m 22 maart 2015) wordt wereldwijd gezien als dé kunstbeurs. 275 vooraanstaande galerieën uit twintig verschillende landen presenteren hun beste kunstwerken. Alleen na een strenge keuring kunnen galerieën een plek op de beurs bemachtigen. Ieder jaar krijgt één museum de eer om de tienduizenden bezoekers van de beurs kennis te laten maken met hun collectie. Het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, de Fondation Custodia en de Staatliche Graphische Sammlung München gingen Teylers Museum voor.