Teylers Museum weer open

27-05-2020 | Tentoonstelling Dinomakers verlengd t/m 23 augustus

De monumentale deur aan het Spaarne kan van het slot en het licht in de Tentoonstellingszaal kan aan: Teylers Museum is vanaf 1 juni weer open! Het museumbezoek is uiteraard aangepast aan de veiligheidsnormen. Heel belangrijk is het dat alle bezoekers van tevoren een ticket met tijdslot bestellen via de website. Zo wordt drukte voorkomen en kan iedereen veilig genieten van het museum.

Aanpassingen rondom het museumbezoek

In het museum is een vaste looproute gecreëerd met eenrichtingsverkeer. Enkele kleinere ruimtes, zoals het Prenten- en Boekenkabinet, blijven voorlopig nog even gesloten, net zoals de garderobe. Betalen in het café en de winkel kan alleen met pin. Voor groepsactiviteiten zoals rondleidingen, workshops, kinderfeestjes en De Lorentz Formule moeten we nog even geduld hebben. Natuurlijk is 1,5 meter afstand houden van elkaar essentieel, net als het feit dat het niet toegestaan is om met gezondheidsklachten het museum te bezoeken.

Dinomakers verlengd én bijzondere aanwinst te zien

Dat de deuren van Teylers Museum weer open mogen, is voor alle bezoekers en ook de medewerkers goed nieuws. Gelukkig kon de tentoonstelling Dinomakers worden verlengd tot en met 23 augustus. Alle bruikleengevers hebben hiermee ingestemd. Iedereen kan dus nog een kijkje nemen bij de fascinerende familietentoonstelling over 200 jaar verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers.

Bovendien is tot en met 19 juli een bijzondere aanwinst te zien. Dankzij steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij heeft Teylers Museum een bijzondere aquarel van George Hendrik Breitner kunnen verwerven. Op het werk is Adolphe Boutard te zien. De uit Nederlands-Indië afkomstige Boutard (1839-1889) werkte als zanger en variétéartiest. Hij was ook een populair model in de Haagse kunstwereld. Zijn zwarte uiterlijk was daar een relatieve zeldzaamheid. In Europese ogen was hij daarom de perfecte belichaming van een ‘Arabier’, ‘eunuch’, of ‘haremwachter’. Lange tijd heette het werk botweg ‘De neger’. De aanwinst is tijdelijk te zien in de Tweede Schilderijenzaal, tussen de schilderijen van Breitner en zijn tijdgenoten en maakt deel uit van het landelijke initiatief Unlocked/Reconnected.

Praktische informatie

Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur is Teylers Museum weer geopend. De online ticketverkoop is inmiddels gestart. Voor meer informatie over de ticketverkoop en alle maatregelen rondom het coronavirus, kijk op www.teylersmuseum.nl.