Uitnodiging: Nalaten aan cultuur in Haarlem

Informatieve bijeenkomst op maandag 11 maart, 10.00 tot 13.00 uur in het Frans Hals Museum

De Haarlemse musea en podia kunnen rekenen op een groeiende publieke belangstelling. Het culturele aanbod in onze stad is gevarieerd en op hoog peil. Voor het in stand houden van dit niveau zijn subsidies van overheid en instellingen onontbeerlijk. Maar ook de giften van particuliere begunstigers, zoals u, zijn en blijven hard nodig. Nu en in de toekomst! Heeft u wel eens overwogen om een Haarlemse culturele instelling op te nemen in uw testament?

Namens vier grote culturele organisaties in Haarlem nodigen wij u graag uit voor een informatieve bijeenkomst over “Nalaten aan cultuur in Haarlem” op maandag 11 maart van 10.00 tot 13.00 uur in het Frans Hals Museum. Toegang is gratis.

Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, de Toneelschuur/Toneelschuur Producties, het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. U ontvangt deze uitnodiging, omdat u begunstiger bent van één of meerdere van deze instellingen. Wij hebben de handen ineen geslagen om onze trouwe bezoekers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden omtrent nalaten aan de cultuur waar uw hart naar uitgaat.

Kandidaat-notaris Adriaan Helmig uit Haarlem zal vanuit zijn jarenlange ervaring een toelichting geven op belangrijke facetten van het nalaten, zoals het opstellen van een testament, een legaat of een Fonds op Naam. De culturele organisaties zullen u meer vertellen over de mogelijke bestemming van uw gift. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Frans Hals Museum HOF op Groot Heiligland 62 te Haarlem.

10.00   Inloop met koffie / thee en een gebakje

10.15   Welkom door het Frans Hals Museum

10:30   Uitleg van notaris Adriaan Helmig en vragen stellen

11.00   Presentatie ‘Nalaten aan cultuur in Haarlem’

11.30   Speed tour door het Frans Hals Museum

12.00   Lunch met broodjes en gelegenheid tot napraten

13.00   Einde

Aanmelden

Heeft u interesse? U kunt zich aanmelden via annette@toneelschuur.nl of via vrienden@teylersmuseum.nl. Wilt u zich uiterlijk 4 maart aanmelden?

Maakt u van deze uitnodiging geen gebruik, maar wilt u wel meer informatie over nalaten aan cultuur in Haarlem? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met Carla Voorendonk. Wij sturen u graag meer informatie, of komen bij u langs voor een persoonlijke toelichting.

Met vriendelijke groet, mede namens de directie,

Carla Voorendonk
cvoorendonk@teylersmuseum.nl