Vriendenactiviteiten — Teylers Museum

Vriendenactiviteiten

Samen delen we onze verwondering en fascinatie

Jaarlijks worden diverse activiteiten georganiseerd voor de diverse groepen Vrienden van het museum: een Vriendendag, Private views, een Excursie in Nederland, een Reis naar het Buitenland.

We houden rekening met mogelijk beperkende maatregelen en wij kunnen u daarom niet met zekerheid een agenda met Vriendenactiviteiten presenteren voor de komende maanden. Wij zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk evenementen te laten doorgaan, eventueel later, desnoods in aangepaste vorm of online. Wij houden u graag op de hoogte via de Vriendennieuwsbrief. Ontvangt u deze nog niet? Neem dan contact op via vrienden@teylersmuseum.nl.

Datum

Tijd

Activiteit

Di 29 maart

 

Lorentz Kring Bijeenkomst

Za 4 juni

10.00-13.00

Vriendendag

16 juni t/m 19 juni

 

Sterrenwachtreis

Za 17 september

Meer informatie volgt dit voorjaar

Vriendenexcursie

Di 4 oktober

 

Lorentz Kring Bijeenkomst

Di 11 oktober

19.30-21.30

Nieuwe Vriendenavond

Di 1 november

19.30-21.30

Private View

Do 17 november

16.00-19.00

Sterrenwachtmiddag


Kunstbeschouwing voor trouwe Sterrenwachters

Exclusieve Kunstbeschouwing voor Sterrenwachters die al 10, 15 of 20 jaar periodiek schenken aan het Teylers Museum Vrienden Fonds. 

Nieuwe Vriendenavond

Iedereen die zich het voorgaande jaar heeft aangemeld als nieuwe Vriend, Sterrenwachter, Lorentz Kringlid, Wybrand Hendriks Kringlid of Pieter Teyler Kringlid worden op een aparte avond uitgenodigd om kennis te maken met bestuursleden van Teylers Museum Vrienden Fonds en de medewerkers van het museum. Gewapend met een zaklantaarn verkent u onder leiding van een gids de donkere museumzalen.

Private View

Twee keer per jaar is een private view bij een nieuwe tentoonstelling. Op een avond dat het museum voor publiek gesloten is, kunt u in alle rust een nieuwe tentoonstelling bekijken en samen met andere Vrienden en donateurs klinken op het succes van de tentoonstelling.

Vriendendag

De Vriendendag biedt een kijkje achter de schermen van het museum. Tientallen medewerkers van het museum, van conservator tot directeur, van papierrestorator tot tentoonstellingsmaker vertellen Vrienden over hun passie.

Vriendenexcursie

Een excursie naar een museum, een wetenschappelijk instituut of een prachtig stukje natuur staat ook elk jaar op het programma. Het is een gezellig dagje uit per luxe touringcar. Daardoor is het aantal mogelijke deelnemers voor deze Vriendenactiviteit gelimiteerd. De Vriendenexcursie wordt meestal gepland in september.

Sterrenwachtmiddag

Een maal paar jaar komen de Sterrenwachters en Kringleden bijeen in het museum op een exclusief voor hen georganiseerde middag in november. Met verschillende experts wordt gediscussieerd over een thema in relatie tot het museum.

Sterrenwachtreis

Een maal per twee jaar vindt een exclusieve reis plaats naar het buitenland, in aanwezigheid van de directeur van Teylers Museum. Sterrenwachters hebben de mogelijkheid om een aantal bijzondere instellingen te bezoeken die doorgaans niet voor publiek geopend zijn.