Napoleon in Teylers Museum

Beluister het hoorspel over het bezoek van Napoleon

21 april 2020 t/m 31 mei 2020

Het is 24 oktober 1811, een druilerige herfstdag.
Briesend komen de paarden tot stilstand voor de deur van Damstraat 11.
In de deuropening staan Martinus van Marum, directeur van Teylers Museum, en Adriaan van Zeebergh, directeur van Teylers Stichting. Samen begroeten zij Sa Majesté Keizer Napoleon, die te kennen heeft gegeven het wetenschappelijk onderzoeksinstituut te willen zien dat Teylers Museum dan is, en met name de Grote Elektriseermachine.

Beleef het bezoek van Napoleon aan het museum door zijn ogen en word met keizerlijke égards rondgeleid door twee grondleggers van Teylers Museum. Scan met je smartphone-fototoestel de QR-code, of klik op deze link. Check ook even of het geluid van je computer of smartphone aanstaat.

De audiotour is geen app maar een mobiele website, waardoor hij geen beslag legt op geheugenruimte of batterijcapaciteit. De tour gaat vergezeld van afbeeldingen van de besproken voorwerpen en kan daardoor heel goed thuis beluisterd worden. Wel worden de looproute en de gebruikte nummers in het museum in de tekst genoemd. Deze kun je uiteraard negeren.

De audiotour is geschreven door Jeremy Baker en ingesproken door Paul Groot, Owen Schumacher en Sanne Wallis de Vries (het Koefnoen-team). De productie was in handen van Gus Maussen. Deze ‘thuistour’ is mogelijk gemaakt door de mobiele website van Antenna International.

Heel veel luisterplezier!

Napoleon: Eric-Jan Lens, fotografie: Bibi Veth 

Koop je tickets online