Rondleidingen tijdens de Museumweek

Ontdek de Historische bibliotheek en maak kennis met Lorentz tijdens de Nationale Museumweek!

04 april 2017 t/m 09 april 2017

Wat deed Einstein in Teylers Museum? Je hoort het tijdens de Museumweek 2017, die bij Teylers Museum in het teken staat van Hendrik Lorentz, de grootste natuurkundige die Nederland heeft gekend.

In aanloop naar de opening van het Lorentz Lab (half mei 2017) zijn er gratis Lorentz-rondleidingen door onze historische Bibliotheek, die normaal gesproken gesloten is voor publiek. Van 4 tot en met 9 april vindt dagelijks om 14:00 één rondleiding plaats.

Let op, er kunnen maximaal 15 mensen mee per rondleiding. Op de dag zelf kun je een kaartje afhalen bij de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs.

Historische Bibliotheek

De historische Bibliotheek van Teylers Museum – uit 1826 – telt niet minder dan 25.000 boeken en 100.000 tijdschriften. De collectie is vooral natuurhistorisch en veel boeken komen uit de 18de en 19de eeuw. De boeken zijn nog steeds van onschatbare waarde en bijzonder goed bewaard gebleven.

De Bibliotheek is klassiek ingericht en volgens sommigen de mooiste ruimte in Teylers Museum. De Bibliotheek is doorgaans voor publiek gesloten. Speciaal tijdens de Museumweek is dit unieke deel van ons museum voor iedereen toegankelijk!

Lorentz in Teylers Museum

De Haarlemse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz (1853 - 1928) was een bekend gezicht in Teylers Museum. Einstein keek tegen hem op en in Nederland werd zijn naam onlosmakelijk verbonden aan de afsluiting van de Zuiderzee, waarvoor hij zeer nauwkeurige berekeningen maakte. In het museum had Lorentz een eigen laboratorium, dat in mei weer feestelijk wordt heropend.

Tijdens de rondleiding zal door onze bevlogen gids de link tussen Lorentz en Teylers Museum worden verhelderd. Kom en verwonder je over Teylers, Lorentz en de bijzondere Bibliotheek.

Koop je tickets online