Winterlezing — Teylers Museum

Winterlezing

Innoveren met de natuur

22 november 2015, 13:00 - 14:00

Gehoorzaal, toegang is gratis (excl. museumentree).

De ecologie bestudeert hoe de natuur functioneert, van molecuul tot landschap. De natuur, in Teylers Museum zo prachtig te beleven via fossielen, kunst en boeken, is niet alleen fascinerend, maar levert ons ook de kennis voor het scheppen van een nieuwe innovatieve economie die ecologisch verantwoord en duurzaam is.

In 2050 leven er negen miljard mensen op aarde. Dat gaat alleen maar lukken met een harmonieus huwelijk tussen ecologie en economie. Dus: kringlopen sluiten, de zon als centrale energiebron en biodiversiteit omarmen in plaats van vernietigen. Ons afval is voedsel, stroom halen we uit planten en antibiotica uit de bodem. En onze poep is goud waard. Louise Vet vertelt er alles over in Innoveren met de natuur.

Prof. dr. Louise Vet is directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO), een van de grootste onderzoeksinstituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Daarnaast is zij hoogleraar evolutionaire ecologie aan Wageningen University.


***

De Directeuren van Teylers Stichting organiseren deze winter een serie lezingen in Teylers Museum. De winterlezingen worden gegeven door Leden van de Teyler Genootschappen. De volgende lezingen zijn op:

datum/tijdonderwerpspreker
31/01/2016
13.00 uur 
De brief van Barnabas: een merkwaardig vroegchristelijke lezing van het Oude Testament prof. dr Maarten Menken 
28/02/2016
13.00 uur 
Het Verenigd Koninkrijk van Willem I (1815-1830). Oud zeer, nieuwe inzichten.  prof. dr Niek van Sas

Koop je tickets online