Winterlezing door Prof. dr. ir. Wim van Saarloos

Polderwetenschap: internationale positie van onze huidige wetenschap vanuit de historie geduid

26 november 2017, 13:00 - 14:00

Het is Directeuren van Teylers Stichting een genoegen je uit te nodigen voor drie winterlezingen, die zullen worden gehouden door leden van Teylers Genootschappen in de gehoorzaal van Teylers Museum. 

  Spreker: Prof. dr. ir. Wim van Saarloos
  Hoogleraar Theoretische Natuurkunde te Leiden,
  Vicepresident van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen   (KNAW) te Amsterdam.

Polderwetenschap:

internationale positie van onze huidige wetenschap vanuit de historie geduid

De unieke collectie en historie van Teylers Museum zijn nauw verbonden met de wetenschap in ons land en met de rol die vooraanstaande wetenschappers als Lorentz op het internationale vlak gespeeld hebben. In deze voordracht verkennen we hoe verschillende polderelementen, die onze cultuur, werkwijze en historie kenmerken, ons wetenschapssysteem gevormd hebben en ten grondslag liggen aan de huidige unieke kenmerken en sterktes. Tenslotte vertalen we dit inzicht in enkele belangrijke lijnen naar de toekomst.   

De Winterlezingen zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Wil je na afloop van de lezing het museum in? Koop dan een toegangsbewijs voor het museum. De komende lezingen:

datum/tijdonderwerpspreker
28/01/2018 Stemmen uit broos lompenpapier. Queeste in een druksel van H.N. Werkman, Ascensus ad inferos (1942) prof. dr. Marcel Barnard
25/02/2018 Het raadsel van de Rooswijk en muntmeester Jan Knol Drs. Arent Pol

Koop je tickets online