Zomervakantie in Teylers

Er is van alles te doen en te beleven in de vakantie!

27 juli 2017 t/m 03 september 2017

Deze zomer is Alles elektrisch in Teylers! Kom het bekijken en beleven tijdens de vakantie.
Doe de flitsende speurtocht door de tentoonstelling of laat je verwonderen bij onderstaande activiteiten.

Demonstraties

Beleef ‘het therapeutische Teyler-schokje’ – dat iedereen zijn hele leven bijblijft! Schrik niet van de vonken van de Wimshurst-machine of laat je haren te berge rijzen bij de Van de Graaff-machine. En wist je dat je met cola elektriciteit kunt opwekken…?

Elke donderdag t/m zondag om 12.00 / 12.45 / 13.30 / 14.15 / 15.00 / 15.45 uur

Demonstraties De Grote Elektriseermachine

Één van de topstukken van het museum is De Grote Elektriseermachine die in de 18e eeuw geïnstalleerd werd. Er konden vonken van wel zestig centimeter vanaf spatten! De machine trok bewonderaars van over de hele wereld, onder wie de Franse keizer Napoleon.
Sinds kort heeft Teylers Museum een replica van deze machine in het Lorentz Lab staan. Deze is normaal alleen te bewonderen als onderdeel van de theatrale tour De Lorentz Formule. Tijdens de zomervakantie wordt De Grote Elektriseermachine op dinsdag t/m vrijdag gedemonstreerd. 
De demonstraties zijn kosteloos en ook geschikt voor kinderen. Je kunt bij de kassa een deelnamebewijs halen.

Elke dinsdag t/m vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur.  

Physique amusante show

Kom naar de knetterende show met spannende elektrische apparaten waar de vonken vanaf vliegen. Jaap Slikker laat bijzondere en zeldzame instrumenten zien uit zijn eigen verzameling. 

Op zondag 30 juli, 20 augustus, 27 augustus, 3 september (14.00 en om 15.00 uur). De show duurt 30 minuten.

Kunst & Vliegwerkworkshops

In de laatste week van de zomervakantie (29 augustus t/m 1 september) maken we donderhuisjes en geheime kamers in de Kunst & Vliegwerkworkshops. Voor de Kunst en Vliegwerkworkshops kun je je vooraf online aanmelden.

 Museuminspecteurs

En als je er dan toch bent.... Ga dan als een echte inspecteur aan de slag en laat ons weten wat je van je museumbezoek vindt! Je maakt ook nog eens kans op een mooie prijs!

Foto: Stephanie Driessen

Koop je tickets online