Teylers Museum is weer Kidsproof! — Teylers Museum

Teylers Museum is weer Kidsproof!

Museumkids verkiezen Teylers tot één van de meest kindvriendelijke musea van Nederland

Teylers Museum is door de Museuminspecteurs van de Museumkids ook dit jaar weer verkozen tot één van de 60 meest kindvriendelijke musea in Nederland. Het museum kreeg een 8,43 gemiddeld van de 68 inspecteurs die op bezoek kwamen. Vooral de fossielen vallen goed in de smaak!

Museumkids

Afgelopen jaar vulden de jonge museuminspecteurs maar liefst 12.424 museuminspecties in op Museumkids.nl. Alle musea die tussen november 2018 en oktober 2019 60 of meer inspecties kregen met een gemiddeld cijfer van 8 of hoger, mogen zich Kidsproof noemen. Een echte publieksprijs dus!  

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. De verkiezing van het meest kindvriendelijke museum van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’. 

Het nieuwe inspectieseizoen is alweer gestart! Om ook Museuminspecteur te worden download je de app via de App Store of beoordeel je de musea via Museumkids

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging. Het platform brengt de jongste generatie in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving. Alle winnaars bekijk je hier.