Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem, NL
T [+31] (0)23 516 0960
E info@teylersmuseum.nl
W www.teylersmuseum.nl
Perscontacten:
E pers@teylersmuseum.nl

Groepen, zakelijke gasten en leveranciers
s.v.p. melden bij de dienstingang
Nauwe Appelaarsteeg 3
2011 HA Haarlem
T 023 5160969 (Meldkamer)

Teylers Museum en het onderwijs

Teylers Museum is een van de zeldzame plekken in Nederland waar je letterlijk kunt terugkeren naar de periode van de Verlichting. In 1784 opende het museum zijn deuren om kennis op het gebied van kunst en wetenschap over te dragen op brede lagen van de bevolking.
De Verlichtingsidealen werden er vormgegeven door demonstraties met natuurkundige instrumenten, het houden van kunstbeschouwingen en het exposeren van geologische fenomenen. Het museum probeert deze traditie van kennisoverdracht in ere te houden.

Daarom zijn er speciale educatieve programma's voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs en zijn ook studenten uit het hoger onderwijs van harte welkom. Hier kun je net als toen de wereld ontdekken en in kaart brengen. Het is alsof je door een grote encyclopedie wandelt. Je ziet vindingrijke natuurkundige apparaten, fossielen van verdwenen diersoorten, de mens in steen, bijzondere munten en penningen en schilderijen en tekeningen van beroemde Italiaanse en Hollandse meesters.

De moderne vleugel en de tijdelijke tentoonstellingen, vaak georganiseerd rondom een actueel thema, stimuleren je na te denken over de vragen die de oprichter van het museum vandaag zou stellen. De onbevangen nieuwsgierigheid naar de mens, natuur en samenleving van Pieter Teyler staan ruim twee eeuwen later nog altijd centraal.

Teylers Onderwijsnieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste educatieve programma's, evenementen en ontwikkelingen en abonneer u hier op de Onderwijsnieuwsbrief van Teylers Museum. U kunt zich ten alle tijden weer afmelden.

 

VO rondleiding

WWBHW

Labgebruik 013

Web-banner-cultuur-en-onderwijs-markt

E-mail Teylers Museum