Naar de top van de Mont Blanc

Over de beklimming van de Mont Blanc, natuurkunde en geologie. Voor groep 5-6-7.

Naar de top van de Mont Blanc!

De Mont Blanc beklimmen om het hoogste puntje van Europa te bereiken? Helemaal niet nodig. Kom naar Teylers Museum, want daar ligt het topje gewoon in een vitrine! Horace de Saussure nam het in 1787 mee, toen hij als een van de eersten de berg beklom om natuurkundige onderzoekingen te doen. Leerlingen ontdekken tijdens de rondleiding en de proeven in het Educatief Paviljoen van alles over luchtdruk, temperatuur, elektriciteit en magnetisme.

Doelgroep : groep 5, 6, 7

Duur: 60 minuten.

Kosten: 60 euro (t/m 15 leerlingen) 110 euro (t/m 30 leerlingen)

Reserveren: de rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per uur. Reserveren kan via reserveringen@teylersmuseum.nl of 023 5160972 (kantoortijden).

Naar de top van de Mont Blanc is opgenomen in Cultuurmenu Hart en Kunstmenu Haarlemmermeer.

Download de docentenhandleiding hier en de Tule's hier.

Tijdens de tentoonstelling Leonardo (5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019) is Naar de top van de Mont Blanc helaas niet beschikbaar. Het is dan mogelijk om het speciale programma voor groep 6,7,8 Uitvinden met Leonardo te boeken. Vanaf januari 2019 is Naar de top van de Mont Blanc weer beschikbaar.