Naar de top van de Mont Blanc — Teylers Museum

Naar de top van de Mont Blanc

Over de beklimming van de Mont Blanc, natuurkunde en geologie. Voor groep 5-6.

Naar de top van de Mont Blanc!

De Mont Blanc beklimmen om het hoogste puntje van Europa te bereiken? Helemaal niet nodig. Kom naar Teylers Museum, want daar ligt het topje gewoon in een vitrine! Horace de Saussure nam het in 1787 mee, toen hij als een van de eersten de berg beklom om natuurkundige onderzoekingen te doen. Leerlingen ontdekken tijdens de rondleiding en de proeven in het Educatief Paviljoen van alles over luchtdruk, geluid, magnetisme en ... liefde. 

Doelgroep groep 5-6
Duur 60 minuten
Kosten €60,- (t/m 15 leerlingen) 
€120,- (t/m 30 leerlingen)
Reserveren  Reserveren is noodzakelijk. Met dit contactformulier neem je contact met ons op voor een bezoek in onderwijsverband aan Teylers Museum. Op basis van je gegevens nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Of neem direct contact met ons op via  of 023 5160972 (kantoortijden).
De
 rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per uur. 

Voor docenten

Download de docentenhandleiding hier en de Tule's hier.

Speciaal voor dit lesprogramma ontwikkelden we samen met Naturalis een 3D versie van het topje van de Mont Blanc. Tijdens deze Spotlight van Naturalis vertelt Trienke van der Spek, Hoofd Wetenschapscollecties bij Teylers Museum, waarom dit collectiestuk zo bijzonder is en waarom het fijn is om hier nu een 3D print van te hebben. 

Naar de top van de Mont Blanc is opgenomen in Cultuurmenu Hart en KCOS