Wie wat bewaart, heeft wat!

Een spannende ontdekkingstocht. Voor groep 1-2.

Deze spannende ontdekkingstocht brengt kleuters uit groep 1 en 2 langs verschillende soorten voorwerpen die in Teylers Museum worden bewaard.

Hoe werkt het?

In twee groepen gaan de kinderen met een tasje met kleine objecten die horen bij opdrachten het museum in. De ene keer maken ze een puzzel bij een poezenschilderij, de andere keer onderzoeken ze welke materialen een magneet eigenlijk aantrekt of wat Pieter Teyler zelf bewaarde. Ook zien ze dinosauruseieren, lichtgevende stenen en een grote grottenbeer... Kortom: een afwisselende en actieve rondleiding door alle zalen van het museum.

Wie wat bewaart, heeft wat! is opgenomen in Cultuurmenu Hart en Kunstmenu Haarlemmermeer.

Doelgroep: groep 1-2.

Duur: 1 uur.

Kosten: 60 euro (t/m 15 leerlingen) 110 euro (t/m 30 leerlingen)

Reserveren: de rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per uur. Reserveren kan via  of 023 5160972 (kantoortijden) of via de website  www.wiewatbewaartheeftwat.nl

Tijdens de tentoonstelling Leonardo (5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019) is Wie wat bewaart, heeft wat! helaas niet beschikbaar. Het is dan mogelijk om het speciale programma voor groep 6,7,8 Uitvinden met Leonardo te boeken. Vanaf januari 2019 is Wie wat bewaart, heeft wat! weer beschikbaar.

Beer is los

Prentenboek: Dankzij een schenking van Peuterspeelzaal de Speelhoek in Haarlem kon bij de voorbereidende les een digitaal prentenboek gemaakt worden: Beer is los. Voorafgaand aan het bezoek bekijkt u het samen met de kinderen op het digibord. De prenten zijn gemaakt door Aureen Harthoorn. Veel plezier!

Korte inhoud: Uit een van onze schilderijen (De pianoles) komt een klein katje tot leven: Brammetje. Hij gaat op avontuur in de museumzalen. Ondeugend kietelt hij de brommerige Grottenbeer. Als dat maar goed afloopt...

Voor docenten

Download hier de Tule's en de Docentenhandleiding.