Wie wat bewaart, heeft wat!

Een spannende ontdekkingstocht. Voor groep 1-2.

Deze spannende ontdekkingstocht brengt kleuters uit groep 1 en 2 langs verschillende soorten voorwerpen die in Teylers Museum worden bewaard.

Hoe werkt het?

In twee groepen onder leiding van een rondleider gaan de kinderen met een tasje met kleine objecten en opdrachten het museum in. De ene keer maken ze een puzzel bij een poezenschilderij, de andere keer onderzoeken ze wat Pieter Teyler zelf bewaarde. Ook zien ze het monster van Fayum, lichtgevende stenen en een grote brommerige grottenbeer... Eigenlijk volgen ze het kleine ondeugende katje Bram uit Beer is los (zie hieronder)!

Wie wat bewaart, heeft wat! is opgenomen in Cultuurmenu Hart en Kunstmenu Haarlemmermeer.

Doelgroep: groep 1-2.

Duur: 1 uur.

Kosten: 60 euro (t/m 15 leerlingen) 110 euro (t/m 30 leerlingen)

Reserveren: de rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per uur. Reserveren kan via  of 023 5160972 (kantoortijden) of via de website  www.wiewatbewaartheeftwat.nl

Beer is los

Prentenboek: Dankzij een schenking van Peuterspeelzaal de Speelhoek in Haarlem kon bij de voorbereidende les een digitaal prentenboek gemaakt worden: Beer is los. Voorafgaand aan het bezoek bekijkt u het samen met de kinderen op het digibord. De prenten zijn gemaakt door Aureen Harthoorn. Veel plezier!

Korte inhoud: Uit een van onze schilderijen (De pianoles) komt een klein katje tot leven: Brammetje. Hij gaat op avontuur in de museumzalen. Ondeugend kietelt hij de brommerige Grottenbeer. Als dat maar goed afloopt...

Voor docenten

Download hier de Tule's en de Docentenhandleiding.