Renaissance in Teylers — Teylers Museum

Renaissance in Teylers

Wegens succes verlengd! 16de-eeuwse Nederlandse meesterwerken

04 november 2016 t/m 24 januari 2017

Prentenkabinet - Wegens succes verlengd!

Renaissance in Teylers

De tekeningencollectie van Teylers Museum is wereldberoemd. Vanaf 4 november zie je in het Prentenkabinet een aantal hoogtepunten uit die verzameling. De aanleiding daarvoor is het verschijnen van de nieuwe collectiecatalogus waarin alle 16de-eeuwse Nederlandse tekeningen van Teylers beschreven staan. Denk aan Jacques de Gheyn, Abraham Bloemaert, David Vinckboons, Karel van Mander en Matthijs en Paul Bril. Maar ook aan sterkunstenaar Hendrick Goltzius, waarvan het museum maar liefst 125 werken heeft. Teylers bezit daarmee de grootste verzameling Goltziustekeningen ter wereld.

Yvonne Bleyerveld en Ilja M. Veldman, The Netherlandish Drawings of the 16th Century in Teylers Museum, Leiden (Primavera Pers) 2016. De catalogus kost €49,50 euro en is vanaf 4 november te koop in de museumwinkel en webshop. Eerder verschenen collectieboeken over Teylers Italiaanse tekeningen uit de 15de en 16de eeuw, Nederlandse tekeningen uit de 17de eeuw en Nederlandse tekeningen uit de 18de eeuw.

De publicatie kwam mede tot stand dankzij de genereuze steun van The Brook Foundation, Teylers Tweede Genootschap en de Directeuren van Teylers Stichting.

 

 

Koop je tickets online