Nieuwe podcast-afleveringen — Teylers Museum

Nieuwe podcast-afleveringen

over Pieter Teylers Huis

Vandaag is een nieuwe aflevering verschenen van onze podcast Museum van de Verwondering, gemaakt door wetenschapsjournalist en episch Teylers-fan Diederik Jekel en podcast- en theatermaker Dide Vonk. Beluister hem - gratis - via alle beschikbare podcastplatformen!

Museum van de Verwondering
In het voorjaar van 2021 werd de eerste, 9-delige reeks van de podcast gelanceerd, toen het museum vanwege corona gesloten was. Begin december verscheen de introductie-aflevering van de korte serie over Pieter Teylers Huis, die nu een vervolg krijgt met drie gloednieuwe afleveringen.  

In deze eerste nieuwe aflevering bezoeken Diederik Jekel en Dide Vonk samen met conservator kunst Marleen Ram de kelder van Teylers Museum. Hier was de huisraad van twee eeuwen Pieter Teylers Huis opgeslagen vóór de restauratie. Marleen vertelt over haar zoektocht waarin ze samen met experts de bijzonderste stukken uitkoos om terug te plaatsen, zoals de set van maar liefst 24 neoclassicistische stoelen uit 1785, waar zelfs nog een aankoopbonnetje van bestaat. Ook beveiliger Wim de Jong en kunstenaar Philip Akkerman komen aan het woord. 

Volg de podcast om niets te missen!