Teylers Museum gratis toegankelijk tijdens Open Monumentendagen / Haarlem Cultuur Festival

03-09-2018 | In het weekend van 8 en 9 september is Teylers Museum gratis toegankelijk.

In het weekend van 8 en 9 september is Teylers Museum gratis toegankelijk. Tijdens dit weekend wordt het Haarlemse culturele seizoen geopend met onder meer Open Monumentendagen, het Haarlem Cultuur Festival en de eerste Haarlemse Cultuurnacht. Teylers Museum organiseert dit weekend rondleidingen, workshops voor kinderen én activiteiten rondom de grote Leonardo da Vinci-tentoonstelling die 5 oktober opent. 

Rond Leonardo da Vinci

De tentoonstelling in het najaar zal zich voornamelijk richten op getekende portretten. Van een prachtige Mona Lisa-achtige vrouw en krachtige strijders in het heetst van de strijd: Da Vinci onderzocht de meest uiteenlopende types. Tijdens het weekend kunnen bezoekers in Teylers Museum hun eigen portret laten tekenen. Ook is er op beide middagen de inloop-familieworkshop Kruip in de huid van Leonardo (vanaf 4 jaar). Leonardo da Vinci deed ook onderzoek naar het binnenste van mensen. Hoe ziet je lichaam eruit onder je huid? Probeer het zelf! Klap Leonardo’s hersenpan open en lees z’n gedachten.

Wat is er nog meer te doen?

Bezoek met de theatrale tour De Lorentz Formule het lab van Nobelprijswinnaar Lorentz of volg een rondleiding en leer alles over fossielen, mineralen, instrumenten, kunst en het monumentale gebouw. Als het weer het toelaat, is er op zaterdagmiddag een rondleiding naar de Sterrenwacht, het hoogste punt van Teylers Museum met een prachtig uitzicht over de stad. Beide middagen vindt er een workshop Kunst en Vliegwerk (vanaf 4 jaar) plaats en zondagmiddag is er een gratis editie van Teylers Ontmoet, de boekenmiddag i.s.m. Athenaeum Boekhandel. Publicist Alexander Reeuwijk spreekt met schrijvers over geschiedenis, reizen en natuurwetenschap. Op 9 september interviewt hij  evolutiebioloog Menno Schilthuizen over zijn boek ‘Darwin in de stad’ (over de evolutie van dieren in de stad) en schrijver Michiel van Straten over ‘Dagelijks Irrationeel’, zijn nieuwste publicatie over psychologische fenomenen als groepsdruk en het omstandereffect. De zaklamprondleidingen in het kader van de Haarlemse Cultuur Nacht zijn inmiddels uitverkocht.

Meer informatie over de activiteiten en reserveringen voor de activiteiten op zaterdag en op zondag vind je op onze site.