Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem, NL
T [+31] (0)23 516 0960
E info@teylersmuseum.nl
W www.teylersmuseum.nl
Perscontacten:
E pers@teylersmuseum.nl

Groepen, zakelijke gasten en leveranciers
s.v.p. melden bij de dienstingang
Nauwe Appelaarsteeg 3
2011 HA Haarlem
T 023 5160969 (Meldkamer)

Uittips in Haarlem

Amsterdam, maar dan in het klein

U houdt van een stad vol monumenten, van prachtige kerken, grachtenpanden en pittoreske hofjes? Dan zit u goed in Haarlem. De stad wordt wel ‘Amsterdam in het klein' genoemd. Teylers Museum ligt in de historische binnenstad, aan het Spaarne met zijn prachtige historische huizen en schepen.

U vindt er de mooiste musea in historische panden - naast Teylers Museum het Frans Hals Museum en Het Dolhuys als grootsten. Maar ook De Hallen, het Historisch Museum en het Archeologisch Museum.

Met de Post Verkade Groep kunt u per luxe lounge boot naar alle drie de musea. Onderweg geniet u van een heerlijke high tea (vanaf 8 personen). U kunt hier ook het Ontdek Haarlem arrangement boeken, een museumbezoek aan o.a. Teylers Museum is inclusief.
Maar ook bijzondere winkeltjes, lekkere restaurantjes en goede café's zijn er volop in Haarlem. Rustige wijkjes, die op de Jordaan lijken, met hun pleintjes en plantenbakken op straat, de buurtwinkeltjes, met daarnaast de grote winkelstraten en een bruisende markt rond de 15de eeuwse Sint Bavo. Of, ook op zaterdag, de biologische markt op de Botermarkt, vol lekkernijen.

Bent u op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten? Misschien is het Energieschip Berezina iets voor u. Deze ruim 100 jaar oude sleepboot ligt schuin tegenover Teylers Museum.

Haarlem: een ideale stad om lekker rond te dwalen, en te proeven wat historie is én de tijd van vandaag. Want Haarlem is traditioneel én trendy tegelijk.

Wie van Haarlem heeft genoten vindt nog eens op een paar kilometer afstand de duinen en het strand. Met befaamde strand-etablissementen als Parnassia bij Bloemendaal aan zee. Van de kop van Noord-Holland naar België loopt ook de lange-afstandroute voor fietsers - pal door het Duinengebied en langs plaatsjes vol prachtige landhuizen en buitenplaatsen - zoals Elswout bij Overveen, Aerdenhout, Bloemendaal en Heemstede. NS-wandelroutes lopen door de Amsterdamse Waterleidingduinen: een uniek groen landschap, waar u zomaar wat herten ziet wegspringen...

Wie in Haarlem en omgeving wil overnachten kan zijn keuze maken uit de leukste bed & breakfasts en een prima aanbod van kwaliteitshotels.

Voor tips:

www.vvvhaarlem.nl
www.defunshopgids.nl
www.hollandroute.nl
www.eropuit.nl
www.dagtripdoen.nl

E-mail Teylers Museum